Общински младежки съвет организира неформално посещение на Социалната чайна във Варна, което ще се състои на 19.май 2019 година.

За проекта:
Проектът за Социална чайна е създаден през 2014 г. от Мая Донева и Стояна Стоева във Варна. През 2015 г. с помощта на много доброволци и партньори, Социалната чайна отваря официално врати като алтернативно социално пространство, където младите хора с ограничен достъп до пазара на труда да получат своята първа работа.
Чайната предлага 3-годишна менторска програма на младежи израснали в социални институции като цели да ги насърчи да работят по личностното си развитие и да изградят важни професионални навици и компетенции, които да им помогнат да намерят своя път в обществото.

Какво ще правим там?
Ще се срещнем с Мая Донева.
Мая Донева е съосновател на Социалната чайна, както и един от най-опитните и ценени обучители в Европа. Мая работи в сферата на човешките права, проекти със социална насоченост и обучения за гражданска активност. Тя е изпълнителен директор на Фондация „Карин дом“ и част от екипа на Варна – Европейска младежка столица.
По време на нашата среща в Чайната, Мая ще ни разкаже за това как се прави и какво представлява социалното предприемачество.
А освен обичайните кафе и чай, отскоро Чайната разполага и с кухня. По време на нашето посещение ще можем да опитаме от всички вкусотии, които младежите от менторската програма приготвят.

От колко часа започва приключението?
9:30ч. в ЖП Гара Шумен, откъдето ще отпътуваме към Социалната чайна.

ВАЖНО! Общински младежки съвет НЕ се ангажира с покриване на транспортни разходи.

За регистрация: https://docs.google.com/forms/d/1gnRy7EtbWr8y-X8m-kzWfj9A-oo72sKYGODtdMSYdl4

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля въведи твоя коментар
Моля попълни твоето име